Page 1 of 1

F12 hotkey

PostPosted: Sun Sep 18, 2011 6:56 pm
by odd
Hello, I got a problem today where I wanted to set the Next key to f12 which is my keyboards "Next track" button. I was able to set f10 as Previous and F11 as Play/Pause even though they are also both my keyboards corresponding keys. Is there something funky with f12? Even though some people say that it'll still work if you get the error, mine definitely didn't :( I don't want to set it to any keys I may press while playing WoW so f10-f12 are perfect.

Re: F12 hotkey

PostPosted: Mon Sep 19, 2011 2:50 pm
by MattBerube
Unfortunately F12 is a reserved key in Windows and it won't let you assign it:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 85%29.aspx
The F12 key is reserved for use by the debugger at all times, so it should not be registered as a hot key. Even when you are not debugging an application, F12 is reserved in case a kernel-mode debugger or a just-in-time debugger is resident.


You could use F12 combined with a modifier though, Ctrl+F12, Alt+F12, Win+F12, one of those should work.

Re: F12 hotkey

PostPosted: Tue Sep 20, 2011 5:26 pm
by odd
Ah that should do it then :) Thank you.